Založ si blog

Ako sa máš?

Dnes sa málokto opýta „Ako sa máš?“. Ani priamo a ani takpovediac „medzi riadkami“. A keď náhodou sa aj spýtame- tak je to len zažitá fráza a „ako sa máš“ sa spýtame, len tak – aby reč nestála. Málokto na takú otázku aj čaká odpoveď. Respektíve ho vôbec nezaujíma.
Dnes sa mi ozval (telefonicky) po dlhom čase jeden známy. Nedovolím si tvrdiť, že kamarát, či priateľ, lebo už ozaj neviem kto je s kým dnes ešte kamarát v tom pravom slova zmysle. Ale s dotyčným pánom nás spájali určitý čas spoločné záujmy. Istú etapu života sme kráčali  tými istými cestami. A ako to už v živote chodí – po čase sa tie naše cesty rozišli.
No a dnes sa mi ozval. Ak si myslíte, že sa ma spýtal ako sa mám- tak sa veľmi mýlite …V telefóne nezaznelo „Tak ako?“ ani žiadne iné podobné frázy a nezmysly. Zaznela tam trochu iná otázka. Otázka takpovediac na telo. Môj dobrý známy sa ma z mosta do prosta spýtal, že či by som si našiel niekedy  asi 50 minút na to, aby mi porozprával o možnostiach nejakého úveru.
Sánka dole, šéfe – ako vraví klasik…
Je mi dosť smutno z toho, ako veľmi nás už tie peniaze opantali.

Nuž, ale čo – z ilúzií, dobrých vzťahov a vzduchu sa vyžiť nedá.


 

 

Pokrok nezastavíš

26.07.2024

Pokrok vraj nezastavíš. Ale nie všetci sme pokrokoví. A rôzne výdobytky neprijímame všetci s otvorenou náručou. Prvé autá u nás ľudia prijímali dokonca s odporom. Na dedinách do nich často hádzali kamene. Starí ľudia, žijúci na dedinách hovoria o spomienkach svojich starých rodičov. Podľa ich rozprávania boli časy, keď ľudia na tých dedinách nepoznali nielen [...]

Spoveď

24.07.2024

Som si viac než istý tým, že týmto blogom minimálne pobúrim všetkých ortodoxných veriacich. A nemyslím tým len veriacich – v štandardnom ponímaní – teda veriacich čo sa týka náboženstva, cirkvi a Boha. Lebo veľa „veriacich“ tú máme aj úplne iného druhu. A to takých, čo vyznávajú svojich bôžikov, bohov, či polobohov a každé štyri roky im [...]

Kade chodím tade pijem. .. .“aneb“ Blues o opilcovi

22.07.2024

Kade chodím, tade pijem – to isto pozná každý (nielen roduverný Slovák). Pesnička, ktorá v dobrej partii a v dobrej nálade určite vždy príde na rad. Ale tieto slová „kade chodím, tade pijem“ sú často životným mottom mnohých „stratených existencií“, ktorí sa viac- či menej úspešne veselo prepíjajú životom. Verím tomu, že každý z vás [...]

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Orbán

Orbán: Pripravme sa na to, že Ukrajina sa nestane členom EÚ, ani NATO

27.07.2024 13:20

Maďarský premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne majú obe strany brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť.

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.