Založ si blog

Na Liptove policajti prerušili protizákonnú činnosť

Ej veru nechcel by som byť v koži, ba ani v uniforme policajta, ktorý musí rázne zakročiť a prerušiť práve takúto chúlostivú vec- aká sa stala v týchto dňoch na Liptove. Ktovie ako to presne v tej chvíli bolo? Myslíte si, že službukonajúci príslušník použil tú známu formulku :“ V mene zákona rozíďte sa!“-? Alebo sa v takýchto prípadoch „velí“ niečo inšie? Polícia o incidente informovala len veľmi stroho: „Po príchode službukonajúceho príslušníka polície na miesto, boli osoby vyzvané, aby činnosť okamžite prerušili,“. Správa, žiaľ neuvádza, že ako presne k takému prerušeniu takejto činnosti príslušník dvojicu nabáda… „Hej – vy dvaja!- prestaňte s tým!“ – A čo v prípade ak neuposlúchnu a v činnosti by veselo pokračovali ďalej? Môže policajt použiť aj donucovacie prostriedky- hmaty, chvaty, či údery a kopy?- Hmmm? A nie je vylúčené v takej vypätej situácii – veď priznajme si – každý- aj ten policajt, je len človek…. Čo keby skĺzol – a slušne povedané „“kašľal““ na predpisy a pridal by sa do trojky?

Ale koniec fantazírovania! Nič také sa nestalo. Policajt si zachoval chladnú hlavu a činnosť dvojice prerušil. Pre tých, ktorí doteraz náhodou nevedia, že o čo vlastne išlo už len zacitujem zo správy železničnej polície: „osobám bude vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva“.

Na železničnej stanici v Liptovskom Hrádku sa v pondelok 6. februára dvojica oddávala milostným radovánkam. Dvojici neprekážalo ani to, že okolo chodili ľudia, ktorí na nich neskôr aj zavolali políciu.


 

Pokrok nezastavíš

26.07.2024

Pokrok vraj nezastavíš. Ale nie všetci sme pokrokoví. A rôzne výdobytky neprijímame všetci s otvorenou náručou. Prvé autá u nás ľudia prijímali dokonca s odporom. Na dedinách do nich často hádzali kamene. Starí ľudia, žijúci na dedinách hovoria o spomienkach svojich starých rodičov. Podľa ich rozprávania boli časy, keď ľudia na tých dedinách nepoznali nielen [...]

Spoveď

24.07.2024

Som si viac než istý tým, že týmto blogom minimálne pobúrim všetkých ortodoxných veriacich. A nemyslím tým len veriacich – v štandardnom ponímaní – teda veriacich čo sa týka náboženstva, cirkvi a Boha. Lebo veľa „veriacich“ tú máme aj úplne iného druhu. A to takých, čo vyznávajú svojich bôžikov, bohov, či polobohov a každé štyri roky im [...]

Kade chodím tade pijem. .. .“aneb“ Blues o opilcovi

22.07.2024

Kade chodím, tade pijem – to isto pozná každý (nielen roduverný Slovák). Pesnička, ktorá v dobrej partii a v dobrej nálade určite vždy príde na rad. Ale tieto slová „kade chodím, tade pijem“ sú často životným mottom mnohých „stratených existencií“, ktorí sa viac- či menej úspešne veselo prepíjajú životom. Verím tomu, že každý z vás [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.