Založ si blog

Na Liptove policajti prerušili protizákonnú činnosť

Ej veru nechcel by som byť v koži, ba ani v uniforme policajta, ktorý musí rázne zakročiť a prerušiť práve takúto chúlostivú vec- aká sa stala v týchto dňoch na Liptove. Ktovie ako to presne v tej chvíli bolo? Myslíte si, že službukonajúci príslušník použil tú známu formulku :“ V mene zákona rozíďte sa!“-? Alebo sa v takýchto prípadoch „velí“ niečo inšie? Polícia o incidente informovala len veľmi stroho: „Po príchode službukonajúceho príslušníka polície na miesto, boli osoby vyzvané, aby činnosť okamžite prerušili,“. Správa, žiaľ neuvádza, že ako presne k takému prerušeniu takejto činnosti príslušník dvojicu nabáda… „Hej – vy dvaja!- prestaňte s tým!“ – A čo v prípade ak neuposlúchnu a v činnosti by veselo pokračovali ďalej? Môže policajt použiť aj donucovacie prostriedky- hmaty, chvaty, či údery a kopy?- Hmmm? A nie je vylúčené v takej vypätej situácii – veď priznajme si – každý- aj ten policajt, je len človek…. Čo keby skĺzol – a slušne povedané „“kašľal““ na predpisy a pridal by sa do trojky?

Ale koniec fantazírovania! Nič také sa nestalo. Policajt si zachoval chladnú hlavu a činnosť dvojice prerušil. Pre tých, ktorí doteraz náhodou nevedia, že o čo vlastne išlo už len zacitujem zo správy železničnej polície: „osobám bude vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva“.

Na železničnej stanici v Liptovskom Hrádku sa v pondelok 6. februára dvojica oddávala milostným radovánkam. Dvojici neprekážalo ani to, že okolo chodili ľudia, ktorí na nich neskôr aj zavolali políciu.


 

Život v bublinách, „aneb“ Čo nám to pripomenula smrť v Prahe

22.12.2023

„Čo nám to pripomenula smrť v Prahe“-? pýta sa dnes jeden z mnohých titulkov denníkov…. Neviem ako Vám, ale mne pripomenula hlavne to, že uplynulých viac než 30 rokov sme sa odučili žiť v jednej spoločnej bubline. Nemyslím teraz na spolužitie Čechov a Slovákov v jednom štáte – to len aby som nebol hneď v úvode nesprávne pochopený. V osemdesiatom [...]

Keď sa prieskum spokojnosti vymkne spod kontroly . .. .

29.11.2023

Včera som dostal od môjho poskytovateľa TElefónnych, INternetových a TElevíznych služieb meil, že ako som spokojný s nimi. S ich službami. To sa nemali pýtať. Napísal som na rovinu – že ľutujem deň, keď som ku nim (- ku TEINTE) prešiel. A tak som v meilovej odpovedi uviedol – Hodnotenie NULA bodov a na otázku, že či by som odporúčal niekomu túto spoločnosť [...]

Ide o veľa!

27.09.2023

V týchto voľbách – tak ako vo všetkých predošlých – ide o veľa. Zhodujú sa na tom všetci zástupcovia všetkých strán z celého spektra. Je komické, že na niečom sa dokážu takto pekne zhodnúť. Všetci. Ľavičiari, pravičiari, demokrati sociálni aj kresťanskí, liberáli, ba aj progresívci. A čuduj sa svete aj tí ktorých tu označujú za fašistov hovoria, že ide o [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.