Založ si blog

Tretia svetová, alebo vojna volov a iných zvierat

Úderom polnoci to začalo.

Peklo na zemi.

Tretia svetová!

Stalo sa čo nik nečakal. Agresor zaútočil uprostred noci mohutným a priamym úderom. Frontálny útok aký ešte táto zem nezažila. Musela to byť veľmi dlho a precízne pripravovaná akcia o ktorej protivník nemal ani potuchy. Spočiatku sa zdalo, že útočník to rozbalil naraz v jednom momente celoplošne, ale neskôr sa ukázalo, že postupoval rýchlosťou lavíny, ktorá sa planétou prevalila od východu na západ.

V tichu noci zrazu všetko bolo na nohách. Ľudia na lesných samotách, v dedinách, uprostred miest…Celé krajiny hore nohami.

Streľba, rachot, dunenie a nekonečné záblesky na nočnej oblohe prepadnutých protivníkov úplne šokovali.

Niektorí totálne paralyzovaní a neschopní akéhokoľvek protiútoku  v hroznej triaške ticho plakali. Iní sa pokúšali nájsť vhodnú skrýšu a vopchali by sa hádam aj do myšacej diery. Našli sa i takí, čo ako odtrhnutý z reťaze, utekali bezhlavo nevedno kam.

Streľba však neutíchala. Skôr naopak. Agresor opitý svojou mocou nehľadel ani na to, že bezbranné obete jeho útoku nekladú žiadny odpor a dvíhajú biele zástavy. Dával pokyny na ďalšie a ďalšie salvy výbuchov. Vodca celého tohto frontálneho útoku musel byť asi samotný diabol. Nebolo ho nikde vidno – ale taktika jeho boja, bola neskutočne koordinovaná.

Spĺňala všetky predpoklady úspešného útoku a rýchleho víťazstva nad nepriateľom. :

Jednotky útočili zhruba na jednej línii vedľa seba.

Každá z jednotiek mala kontakt so svojimi dvomi susednými jednotkami.

Susedné jednotky sa navzájom podporovali. Všade boli minimálne 3 útvary, pričom okrajové tvorili tzv. krídla a stredová resp. stredové viedli hlavný útok.

Útok bol rozdelený na úseky, kde každá jednotka patriaca do úseku mala dopredu presne určený cieľ boja.

Útok sa viedol vo viacerých radách za sebou, tzv. sledoch.

Bezbranné obete tohto zákerného nočného prepadu už ani nevnímali nekončiaci rachot striel. V hlavách im dookola vírila len jedna nezodpovedaná otázka.

PREČO?

Prečo na nás takto zákerne zaútočil náš najlepší priateľ?

Prečo, prečo, prečo ….

Ohlušujúce dunenie sa pomaly kdesi v diaľke vzďaľovalo, až napokon celkom stíchlo.

Dobojované.

Krajine a jej obyvateľom zase zavládol boží kľud a pokoj.

Všetci zaspávali spánkom spravodlivých.

Len v niektorých hlavách sa ešte snívali nepokojné a hrôzostrašné sny. Vystupovalo v nich v rôznych podobách najhoršie a najobávanejšie zviera tejto planéty.

Človek.


Život v bublinách, „aneb“ Čo nám to pripomenula smrť v Prahe

22.12.2023

„Čo nám to pripomenula smrť v Prahe“-? pýta sa dnes jeden z mnohých titulkov denníkov…. Neviem ako Vám, ale mne pripomenula hlavne to, že uplynulých viac než 30 rokov sme sa odučili žiť v jednej spoločnej bubline. Nemyslím teraz na spolužitie Čechov a Slovákov v jednom štáte – to len aby som nebol hneď v úvode nesprávne pochopený. V osemdesiatom [...]

Keď sa prieskum spokojnosti vymkne spod kontroly . .. .

29.11.2023

Včera som dostal od môjho poskytovateľa TElefónnych, INternetových a TElevíznych služieb meil, že ako som spokojný s nimi. S ich službami. To sa nemali pýtať. Napísal som na rovinu – že ľutujem deň, keď som ku nim (- ku TEINTE) prešiel. A tak som v meilovej odpovedi uviedol – Hodnotenie NULA bodov a na otázku, že či by som odporúčal niekomu túto spoločnosť [...]

Ide o veľa!

27.09.2023

V týchto voľbách – tak ako vo všetkých predošlých – ide o veľa. Zhodujú sa na tom všetci zástupcovia všetkých strán z celého spektra. Je komické, že na niečom sa dokážu takto pekne zhodnúť. Všetci. Ľavičiari, pravičiari, demokrati sociálni aj kresťanskí, liberáli, ba aj progresívci. A čuduj sa svete aj tí ktorých tu označujú za fašistov hovoria, že ide o [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.