Založ si blog

Ostrov Dr. Moreaua = realita tohto sveta

Kto videl film Ostrov Dr. Moreaua – vie že to bola fikcia o šialenom doktorovi, ktorý na opustenom ostrove pretváral zvieratá na ľudí. V závere filmového príbehu to tento pomätenec chcel vyskúšať aj opačne. Teda pretvoriť človeka na zviera Ale to už  celkom nedotiahol do konca. Podivné tvory, ktoré už neboli ani zvieratá a ešte neboli celkom ľudia sa vzbúrili a „milého“ doktora jednoducho zniesli zo sveta….

V realite dneška je to zdá sa presne naopak! Nejakí pomätení šialenci , čo ovládajú tento svet tu systematicky a cielene premieňajú ľudí na … kadečo.

Veď ČO má TOTO ešte spoločné s človečinou?

 

Smutné je, že na rozdiel od filmového príbehu sa v realite dneška nenájdu ľudia, ktorí by zatočili so psychopatmi. Ľudstvu je asi dobre byť hračkou v rukách pomätených zrúd….

Vrcholom programu bolo, keď ešte aj redaktori „verejnoprávnej“ nás nabádali aby sme boli tolerantní!

Tolerantní k čomu???

Ku zvrhlostiam a nechutnostiam?

Tak ku tomu – na televíznej obrazovke a vo verejnom priestore ja tolerantný nikdy nebudem!

Ohavnosti a zvrhlosti nech si choré bytosti nechávajú za dverami svojich klietok, ciel a izieb!

 

 

krátka scéna z filmu – akcia začína až od 01 minúty záznamu


Kabát bližší ako košeľa, alebo Ako na Slovensku prichádzame o Gotta, Nohavicu, Stivína . .. a ďalších

12.09.2024

Sme my Slováci zvláštny národ. Tradujeme sami o sebe také legendy, že sme národ holubičí, srdečný, dobroprajný …. a neviem ešte aký. Viac-menej sa vnímame len v tom najlepšom svetle, ale…Sme naozaj až takí dokonalí a bezchybní? Roky si na nás všímam jednu vec a osobne mi dosť prekáža, že nám na Slovensku je kabát bližší ako košeľa. Nie- nie- [...]

Cesty ( prozaické, veršované aj s hudbou)

19.08.2024

V živote kráčame po rôznych cestách, ktoré nás vedú rôznymi smermi. Niektoré sú rovné a jasné, iné krivolaké, kamenisté, či blatisté. Osud a náhoda sú ako umelci, ktorí kreslia naše životné mapy. A my každým krokom hľadáme svoju cestu, či už pod slnkom jasného dňa, alebo v búrke a daždi. Často sa ocitneme na strmých, kľukatých a nebezpečných cestách, kde [...]

Františkova huta (ne)známy unikát

08.08.2024

Hovorí vám niečo Františkova huta? Aj ste tam už boli? Na Slovensku máme veľa pekných, zaujímavých aj unikátnych miest, ktoré sú poväčšine všeobecne známe. Ja som o existencii tejto monumentálnej stavby vedel – pravdupovediac možno rok- dva. Ale nedávno ma moje kroky zaviedli po čase na Oravu a tak som návštevu tohto miesta nemohol vynechať. Františkova huta je [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.