Na Liptove policajti prerušili protizákonnú činnosť

8. februára 2023, jogo64, ČLOVEČINA K VECI OD VECI

Ej veru nechcel by som byť v koži, ba ani v uniforme policajta, ktorý musí rázne zakročiť a prerušiť práve takúto chúlostivú vec- aká sa stala v týchto dňoch na Liptove. Ktovie ako to presne v tej chvíli bolo? Myslíte si, že službukonajúci príslušník použil tú známu formulku :“ V mene zákona rozíďte sa!“-? Alebo sa v takýchto prípadoch „velí“ niečo inšie? Polícia o incidente informovala len veľmi stroho: „Po príchode službukonajúceho príslušníka polície na miesto, boli osoby vyzvané, aby činnosť okamžite prerušili,“. Správa, žiaľ neuvádza, že ako presne k takému prerušeniu takejto činnosti príslušník dvojicu nabáda… „Hej – vy dvaja!- prestaňte s tým!“ – A čo v prípade ak neuposlúchnu a v činnosti by veselo pokračovali ďalej? Môže policajt použiť aj donucovacie prostriedky- hmaty, chvaty, či údery a kopy?- Hmmm? A nie je vylúčené v takej vypätej situácii – veď priznajme si – každý- aj ten policajt, je len človek…. Čo keby skĺzol – a slušne povedané „“kašľal““ na predpisy a pridal by sa do trojky?

Ale koniec fantazírovania! Nič také sa nestalo. Policajt si zachoval chladnú hlavu a činnosť dvojice prerušil. Pre tých, ktorí doteraz náhodou nevedia, že o čo vlastne išlo už len zacitujem zo správy železničnej polície: „osobám bude vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva“.

Na železničnej stanici v Liptovskom Hrádku sa v pondelok 6. februára dvojica oddávala milostným radovánkam. Dvojici neprekážalo ani to, že okolo chodili ľudia, ktorí na nich neskôr aj zavolali políciu.