PYRRHOVO VÍŤAZSTVO SEDEMDESIATICHDEVIATICH NAD MILIÓNMI

10. februára 2022, jogo64, ČLOVEČINA K VECI OD VECI Nezaradené TEXTY

Tak nám zabili demokraciu.

79 – slovom sedemdesiatdeväť „statočných“  zavŕšilo svoj hrdinský boj víťazstvom nad obrovskou presilou. Nad niekoľkými miliónmi  obyvateľov Slovenska. Nevedno či protivníkov boli tri milióny, štyri, alebo ešte viac? Nie je podstatné. Bolo to veľké víťazstvo. Hádam aj väčšie ako v tej Veľkej vlasteneckej vojne. Niektorí telocvikári – spomedzi víťaznej sedemdesiatdeviatky – od radosti robili kotrmelce po Národnej rade. Iní odpisovali e-maily na drzé prosby obyvateľstva –aby dohoda schválená nebola: „Ja slúžim Slovensku, svojim voličom, s ktorými vy evidentne nemáte nič spoločné a zdravému rozumu. Premýšľam, komu slúžite vy. Žeby báťuškovi z Kremľa? Pozdravuje vás, ďakuje a posiela darček. Obrážťok nad postieľku. A jeden taký na zamyslenie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Užite v zdraví, snáď vás od jedu neporazí, lebo ten CapsLock a veľkosť písmen v tomto smere vyzerá varovne. CapsLock a mega litery. Pozor! Zlostiť sa je nebezpečné  zdraviu škodlivé. Ján Benčík“…

… “ No vidíš, ani to nebolelo a prejavil si sa v plnej kráse, ty náš maličký zlostný jogo. Hoď sa trikrát o zem, možno sa ti uľaví. A nezabudni kopať nožičkami. Ján Benčík“

Nuž takíto sú naši hrdí víťazi. Elita národa. Taký je obraz lúzerov v senáte. Vizitka slávnej Slobody a Solidarity! Sme rodiny! Strany za ľudí! Obyčajných ľudí a nezavislých osobností! – IV. cenová skupina s inteligenčným kvocientom hojdacích koníkov. Svojim podpisom vzápätí odobrila víťazstvo slabomyseľných, nad zdravým rozumom a mlčiacou väčšinou aj samotná vrchná veliteľka ozbrojených síl. Našich statočných bojovníkov môžeme teda právom označiť za vojnových hrdinov!

Nezabúdajme ale – že nie je víťazstvo – ako víťazstvo. Toto víťazstvo je učebnicovou ukážkou Pyrrhovho víťazstva. Bolo veľmi draho zaplatené. Bol to omyl, chyba za ktorú zaplatia hlavne porazení. Získaný cieľ bol bezcenný a prinesie víťazovi namiesto zisku iba straty.

Tak teda – HANBA VÍŤAZOM, ČESŤ PORAZENÝM!

Vojnový hrdina

Krásne znejúci titul

Čo by človek neurobil

Preto

Aby ho získal

Aby sa mohol pýšiť týmto honosným označením

A stačí k tomu málo

Na seba vziať zelený mundúr

Do ruky ZBRAŇ

A potom už len načúvať hlasom hŕstky mocných

A vyvolených tohto sveta

Ak budeš mať dostatok odvahy

A kúsok šťastia

Prežiješ to,

Prežiješ to … a

Potom budeš doživotne

Šťastný a bohatý

Bohatý a šťastný

A stačí ti k tomu naozaj málo

Vziať do ruky zbraň

A strieľať …

Vojnový hrdina- oficiálny videoklip protestsongu skupiny Zabudnutí