Slovensko chutí, alebo keď dvaja robia to isté nemusí to byť. .. ono

4. augusta 2016, jogo64, K VECI OD VECI

Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté. Spravidla to ani to isté nie je. Ba v niektorých prípadoch je to na hony vzdialené… Príkladov je v mimoriadne zábavnej, inak kulinárskej televíznej relácii Slovensko chutí viac než dosť! Dve na slovo vzaté odborníčky Aneta a Janica, nám tu (v spomínanom programe RTVS) ponúkajú zaujímavé možnosti  úpravy tradičných slovenských jedál do modernej a často krát zdravšej podoby. Čo na tom že z tradičnej rezancovej polievky vznikne ich úpravou napríklad brokolicový paprikáš, alebo plnená paprika cuketou? Najlepšie na veci je to, keď jeden z tých dvoch, čo robí akože to isté, sa tvári ako majster sveta. Teda v prípade spomínanej relácie Slovensko chutí – dvojica vylepšovateliek tradičných slovenských jedál si od pripravovateľa pôvodného jedla priam vynucuje konštatovať aká je tá úprava famózna -a že tiež ju bude dotyčný pán- či pani používať.

Slovákom ale zdá sa celkom takýto systém fungovania vecí – keď dvaja robia to isté – a pritom to isté vôbec nie – chutí. Principiálne to je celé asi tak, ako keď  zoberiete slovo LÁSKA jedno písmenko z neho uberiete a štyri vymeníte a na konci tohto snaženia je slovo PIVO! No komu by sa to nepáčilo?!