Za také peniaze?Jedine ak na playback

28. októbra 2010, jogo64, K VECI OD VECI

Za také peniaze?Jedine ak na playback.Povedala si niekdajšia hviezda prvej veľkosti,žijúca zo svojej zašlej slávy.Hviezdy mávajú všelijaké maniere  a my im zvykneme tolerovať kadečo.Tak prečo nie playback za také peniaze?

Koncert prilákal do haly stovky ľudí.Nadšených ľudí.Ľudí túžiacich po dotyku hviezdy.Ľudí, čo za ten dotyk obetujú všetko.Čas, kilometre ciest aj peniaze. Eufória,napätie a nadšenie narastá s ubúdajúcim časom.Čím je čas do začiatku menší,tým je napätie väčšie.Pár sekúnd pred zjavením hviezdy to v sále vrie.Hukot,dupot,piskot.Vychádza hviezda.Dav je v extáze.Znejú prvé tóny.Napätie vrcholí.Hviezda otvára ústa.Jačiaci dav v zlomku sekundy tíchne.Prasklo to…Ľudia stoja v nemom úžase.Za také peniaze playback?!

V dave to zase vrie.Hukot,dupot,piskot.Pekár z publika sa vyhráža, že zajtra ráno upečie chlieb a rožky z playbacku.Baníci v šoku tvrdia, že sfárajú do bane tiež len tak naoko.Murár vykrikuje, že betón a maltu od zajtra mieša len zo záznamu.Aj pani učiteľka uvažuje nad možnosťou takej písomky a diktátu.A všetky profesie sa zhodujú v jednom.Od zajtra robia zásadne len na playback!A ja sa im ani nečudujem.Za také peniaze?-Jedine ak tak.Na playback