Založ si blog

Bože, ako hlboko sme klesli…

Film s názvom Bože, ako hlboko som klesla si isto pamätajú všetci trošku skôr narodení. Na začiatku osemdesiatych rokov patril ku vtedajším kinohitom. Bola to ľahká erotická komédia. Erotická – v dnešnom ponímaní je možno aj prisilné slovo, ale pravdou je, že vo filme bolo vidieť trochu viac, než len odhalené ženské rameno. A to na tú dobu už bolo čo povedať!

Dnes, s odstupom rokov tu „letí“ iný povzdych :“Bože ako hlboko sme klesli!“, alebo tak nejak podobne. Zarážajúce na tom je viac faktov. Že sa nejedná o žiadnu komédiu, ale tragédiu. Že keby sme chceli byť expresívni, tak tu nejde o nijakú jemnú erotiku, ale o porno najhrubšieho zrna. A koniec koncov to nie je ani žiadny film s vymysleným dejom, ale život náš každodenný. Naša realita.

Neviem ako vám, ale mne by bolo tisíckrát milšie a príjemnejšie pozerať na poloodhalené ženské vnady, ako na úbohú poníženú ľudskú dôstojnosť, ktorá sa tu rozdáva na každom kroku v celej svojej nahote.


 

Život v bublinách, „aneb“ Čo nám to pripomenula smrť v Prahe

22.12.2023

„Čo nám to pripomenula smrť v Prahe“-? pýta sa dnes jeden z mnohých titulkov denníkov…. Neviem ako Vám, ale mne pripomenula hlavne to, že uplynulých viac než 30 rokov sme sa odučili žiť v jednej spoločnej bubline. Nemyslím teraz na spolužitie Čechov a Slovákov v jednom štáte – to len aby som nebol hneď v úvode nesprávne pochopený. V osemdesiatom [...]

Keď sa prieskum spokojnosti vymkne spod kontroly . .. .

29.11.2023

Včera som dostal od môjho poskytovateľa TElefónnych, INternetových a TElevíznych služieb meil, že ako som spokojný s nimi. S ich službami. To sa nemali pýtať. Napísal som na rovinu – že ľutujem deň, keď som ku nim (- ku TEINTE) prešiel. A tak som v meilovej odpovedi uviedol – Hodnotenie NULA bodov a na otázku, že či by som odporúčal niekomu túto spoločnosť [...]

Ide o veľa!

27.09.2023

V týchto voľbách – tak ako vo všetkých predošlých – ide o veľa. Zhodujú sa na tom všetci zástupcovia všetkých strán z celého spektra. Je komické, že na niečom sa dokážu takto pekne zhodnúť. Všetci. Ľavičiari, pravičiari, demokrati sociálni aj kresťanskí, liberáli, ba aj progresívci. A čuduj sa svete aj tí ktorých tu označujú za fašistov hovoria, že ide o [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.